He who hesitates, masturbates.

Oooopsie. Det här med bloggande...det är inte alltid helt lätt att komma ihåg. Man är så upptagen med annat, men här kommer i alla fall en uppdatering:

Tillägänglighetsfrågan är en jäkla djungel, så därför bemöter vi den som sådan också. Självklart gör vi en del research, men vi vill möta de olika frågorna relativt "rena" så att vi bit för bit nystar upp nya fakta, ledtrådar och liknande. Så att problematiken i programet blir lite klarare för varje grej vi presenterar, det är åtminstone tanken.
Hittils har vi pratat med:

DHR
ansvarig för tillgänglighetsfrågorna på kommunen
Byrån mot diskriminering.

Vi har också planer på intervjuer med Handisam, verksamma inom politiska handikapsfrågor, tekniska kontoret och potentiellt även ansvariga för marschen för tillgänglighet.

Utöver det så har vi gått på ett mer personligt plan hos oss själva och prövat vara handikappade själva. På Syncentralen på Vrinnevisjukhuset fick vi en snabbkurs och utrustning till att vara blind, och så fick vi långa rullstol av Tomas Åkerberg. 
Och vi har rullat på och försökt spela blind rätt bra, och har försökt att förmedla upplevelsen så bra vi bara förmår. Inte alltid helt lätt när man ska tänka på annat, men jag tycker vi ändå har gjort ett gott jobb.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0